Naar aanleiding van het bericht van Sciensano rond al dan niet verplichte quarantaine en/of het afnemen van een COVID-19 test, willen wij benadrukken dat volgende afspraken ook gelden voor kinderen die aansluitend op hun vakantie willen genieten van onze speelpleinwerking:

  • Als de deelnemer uit een rood gebied terugkomt, geldt verplichte quarantaine (14 dagen) en dient deze dus gerespecteerd te worden. De deelnemer kan in dit geval dus tijdens de quarantaineperiode niet deelnemen aan de activiteiten.
  • Bij de oranje gebieden: voor kinderen en animatoren die in deze coronatijden terugkeren wordt DAN TOCH EEN CORONATEST EN QUARANTAINE gevraagd. Zo staat het te lezen op de website van de FOD Buitenlandse zaken.
  • Groen = het kind kan deelnemen zonder problemen.

Wij kunnen dit uiteraard zelf niet controleren en daarom hopen wij dat jullie als ouders de verantwoordelijkheid zullen nemen indien nodig! Zo kunnen wij hopelijk onze speelpleinzomer zonder problemen tot een goed einde brengen.

Voor een overzicht van welke gebieden tot welke zone horen kan je op volgende link klikken: https://diplomatie.belgium.be/nl
Voor meer info kan je op volgende website terecht: https://www.info-coronavirus.be/nl/testen/

Categorieën: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *