Algemeen

Wij bieden de kinderen een tal van mogelijkheden tot spelen: Zowel in de voor- als in de namiddag voorzien onze animatoren 2 of 3 activiteiten waaruit de kinderen kunnen kiezen. Hierbij letten de pleinverantwoordelijken erop dat de activiteiten gevariëerd en kwaliteitsvol zijn. Maar naast deze activteiten kunnen ze er ook voor kiezen om gewoon vrij te spelen volgens ons open-spelaanbod (OSA). Ze mogen zelf spelmateriaal gaan uitlenen in de winkel of een kamp gaan bouwen in het bouwdorp. Of misschien spelen ze liever tikkertje met de animatoren? Deze animatoren voorzien de kinderen ook bij het vrij spelen van alle nodige impulsen en zorgen ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft.

Kortom: iedereen doet waar hij of zij zin in heeft in een gecontroleerde omgeving!

Voor de kleine spruiten

De kleuters zitten in een aparte Kleuterclub waar ze naar hartenlust kunnen spelen: een ballenbad, een knuffelhoek, een stel glijbanen, een trampoline, een zandbak… en natuurlijk ook elke dag 2 activiteiten. Kortom: verveling kennen we hier niet!  Alle 3- tot 5-jarigen worden sowieso tot deze groep gerekend.  Kinderen die naar het eerste leerjaar gaan, mogen kiezen of ze de voorkeur geven aan de knusse kleuterclub of liever bij de grote kindjes gaan spelen.

Tieners

Voor onze tieners hebben we ook een speciale afdeling. Zij hebben hun eigen lokaal en hun eigen animatoren die ook voor hen activiteiten op maat bedenken. Zo worden ook zij voldoende gestimuleerd. Tiener ben je vanaf het jaar waarin je elf wordt, maar je kan als tiener nog altijd vrij aansluiten bij de middengroep als je dat beter ligt.